MAIN MENU --- MY PROJECTS --- STORIES

___________________________________________________________________________________________________

Nedělní dobrůtka: Vývar z kosti trochu jinak

31. srpna 2009 v 12:18 | Princessa |  Vaření
Když člověk vaří víc než obvykle, snaží se vymyslet různé finty a pozměnit recepty, aby bylo pokaždé něco nového. I já vařím ráda a moje mamka mě to naučila myslím si dost dobře. Samozřejmě, některé věci jsem si od jejích receptů změnila a dělám je po svém způsobu. Vývar, který vám dnes poradím, je lehký, chutný a rychlý.


V samém jádru se nejedná o převratnou novinku. Je to pozměněný recept klasického vývaru z vepřových kostí. Přípravou, kterou popíšu níže, získá vaše polévka na netradičnosti. Mě osobně se klasické čiré vývary už přejídají.

Potřebujeme:
  • vepřové kosti na polévku
  • dvě mrkve
  • půlku malého celeru
  • jednu cibuli
  • dva větší brambory
  • dvě rajčata
  • česnek
  • kostka masoxu
  • vegeta
  • bobkový list
  • černý pepř celý
  • nové koření
  • sůl
  • vodu
Postup:

Vezmeme tlakový hrnec, do kterého dáme vepřové kosti, oloupanou cibuli rozkrojenou napůl, oškrábanou mrkev a celer, K tomu přidáme oba oloupané brambory a jedno rajče. Přisypeme sůl, nové koření, bobkový list a černý pepř. Já mám tlakový hrnec na 4,5 l, takže odsah doleju až po rysku "max" vodou. To zavřu a dám vařit. Jakmile se objeví pískání tlakového hrnce, vaříme 25 minut. Poté odstavíme a necháme vypustit páru.

Když hrnec otevřeme, opatrně vyjmeme vepřové kosti na talířek i s mrkví, bramborami a celerem. Zbytek obsahu hrnce přecedíme. Čirý vývar dáme opět na plotnu a přes sýto do něj najemno přepasírujeme uvařené brambory, mrkev a celer. Zbylé rajče nakrájíme na malé kostičky a přidáme do vývaru. Dochutíme česnekem (já česnekovou pastou), kostkou masoxu, vegetou a solí. Nakonec vložíme obrané maso z kostí.

PS: tím, že do polévky uvařenou zeleninu v tlakovém hrnci přepasírujete, vyhnete se otráveným obličejům těch, kteří zeleninu v polévce neradi vidí. Navíc polévka získá skvělou chuť a není to "jenom" voda.

Nám strašně chutná a vařím ji často. Skuste a uvidíte. ;)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 →M!$uLka← →M!$uLka← | Web | 31. srpna 2009 v 12:34 | Reagovat

promin mám plno

2 Princessa Princessa | 31. srpna 2009 v 12:41 | Reagovat

[1]: no vnucovat se nebudu. v poho

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama